Dokter

Els Verdonck

Ik ben Els Verdonck, klinisch psycholoog sinds 2000 (erkenningsnummer 752113157). Naast mijn werk hier in de praktijk ben ik sinds 2007 werkzaam binnen het AZ Sint-Maarten Ziekenhuis in Mechelen, waar ik ondersteuning bied aan oncologische en palliatieve patiënten. Voordien werkte ik 5 jaar in het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart te Ieper.

Doelgroep:

Volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht voor diverse problematieken, bijvoorbeeld bij verlies en rouw (in de brede betekenis van het woord) , (chronische) lichamelijke ziekte, stress- en werk-gerelateerde klachten, depressieve klachten, levensfaseproblematiek, ingrijpende levensgebeurtenissen, een pijnlijk verleden, angst en /of onzekerheid, problematisch alcoholgebruik, opvolging na psychiatrische opname…

Werkwijze:

Tijdens het eerste gesprek proberen we je verhaal en hulpvraag in kaart te brengen. We bespreken waar je op vastloopt, wat je verwachtingen zijn, wat je hoopt te bereiken. Tijdens dit gesprek kan je ook voelen of het ‘klikt’ tussen ons, wat belangrijk is voor het verdere verloop van de sessies.

Indien we beslissen samen op pad te gaan,  gaan we op zoek naar een betere balans tussen je draaglast (datgene waar je op botst, je kwetsbaarheden…) en je draagkracht (je sterktes…). Samen kijken we wat helpend kan zijn om meer contact te ervaren met je eigen krachten en mogelijkheden, en om tot meer kwaliteit van leven te komen. Soms kan het belangrijk zijn te kijken of ervaringen van vroeger een invloed hebben op de huidige problemen, soms ligt de focus eerder op het herwinnen van of behoud van een beter evenwicht in het hier en nu. Dat hangt af van je eigen specifieke situatie en noden.

Indien samenwerking met een andere discipline wenselijk is, gebeurt dit in onderling overleg.

Tarieven:

Een gesprek duurt 50 minuten, de kostprijs bedraagt 55 euro. Vanaf 01 oktober 2022 zal het tarief aangepast worden naar 60 euro.

Betaling is mogelijk via cash of de bancontact app op je smartphone.