Dokter

Marc Peeters

Meer dan twintig jaar inmiddels begeleid ik als zelfstandig psycholoog en coach trajecten rond persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven in de meest uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland.  Dit werk combineer ik met psychotherapie in De Praktijk en in mijn privépraktijk in Itegem. Het samenspel van deze activiteiten geeft me een brede en boeiende kijk op de mens, zijn verhalen, samenleven en samenwerken.

In een psychotherapeutische begeleiding trachten we dichter bij je beleving te komen, om je persoonlijke ervaringen te doorleven, te verwoorden en om in beweging te komen in de richting die jij op wil.  Zo’n begeleiding is vaak een intensief of intens leerproces waarbij we stilstaan bij je mindere of pijnlijke ervaringen, maar óók bij je kracht en talenten en hoe die je leven opnieuw vorm kunnen geven.  We focussen op het samenspel tussen denken, doen en voelen – gedachten, gedrag en gevoelens – waarbij we zowel oplossingsgericht (korte termijn) als ontwikkelingsgericht (lange termijn) aan de slag gaan.

Ik werk met jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen en hierbij heb ik een breed interessegebied:

  • Stemming: neerslachtigheid, depressieve gevoelens, stemmingsschommelingen
  • Angst: angst- en paniekaanvallen, onrust, faalangst, hyperventilatie, hartkloppingen
  • Rouw en verwerking: verlies, uiten van verdriet, schuldgevoelens, traumatische ervaringen
  • Identiteit en sociale vaardigheden: zelfbeeld, zelfvertrouwen, onzekerheid, perfectionisme, assertiviteit, grenzen trekken
  • Werk gerelateerd: stress, burn-out, work-life balans, loopbaancoaching, communicatiestijl, conflicten, pestgedrag, in team functioneren, jezelf als instrument bij leidinggeven
  • Existentieel: levensvragen, zingeving, levensfaseproblemen, levensmoeheid, eenzaamheid
  • Psychologische ondersteuning bij lichamelijke klachten: psychosomatiek, CVS, fybromyalgie
  • Relatie- en gezin: relatieproblemen, echtscheiding, gezinsvragen, bindings- of verlatingsangst, hechtingsproblemen
  • Nazorg na psychiatrische opname

Ik ben klinisch psycholoog (erkenningsnr. 631116844) en lid van de BFP (Belgische Federatie van Psychologen) en VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen).

Aanvullend volgde ik enkele langdurige psychotherapie-opleidingen (4-jarige opleiding gestalttherapie, 2-jarige opleiding relatie- en gezinstherapie, jaaropleiding tot scheidingsbemiddelaar) en diverse kortere opleidingen (mindfulness, lichaamswerk,…). Voor ik het pad van de psychologie bewandelde, behaalde ik een licentie in de rechten en werkte ik enkele jaren als jurist in een bank en verzekeringsmaatschappij.

Een sessie duurt 60 minuten en kost 65 euro.

Bij de meeste ziekenfondsen geniet je een beperkte terugbetaling van onze gesprekken.