Dokter

Melissa Ceulemans

Ik ben Melissa Ceulemans, afgestudeerd als Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie (optie volwassenen). Ik ben erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 962127607) en ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen.

Doelgroep

Ik begeleid volwassenen en ouderen met uiteenlopende zorgvragen zoals depressie, angst, psychose, identiteit, rouw en verlies, zelfmoordgedachten etc. Deze opsomming is louter indicatief. Ieder persoon die nood heeft aan een gesprek en/of psychologische begeleiding is dan ook van harte welkom.

Werkwijze

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek gaan we samen op zoek naar wat jouw wensen en noden precies zijn. Hierbij vertrekken we vanuit een therapeutische vertrouwensrelatie; een kader waarin jij je veilig kan voelen en je eigen verhaal kan vormgeven. In dit eerste gesprek gaan we samen op verkenning naar jouw bezorgdheden en bespreken we wat jij nodig hebt om het evenwicht (terug) te vinden. Na dit verhelderend proces maken we ruimte voor jouw verwachtingen van het verdere begeleidingstraject.

Als psychologe vertrek ik vanuit een mensgericht denkkader en laat ik mij inspireren door de herstelvisie. Hierbij sta jij als persoon centraal en leggen we de focus op jouw krachten en mogelijkheden. Doorheen ons therapeutische proces gaan we samen op zoek naar nieuwe handvaten om hindernissen te overwinnen en opgedane ervaringen een plaats te geven. Verder werk ik sterk feedbackgericht en krijg je op regelmatige basis de kans om je eigen traject te sturen.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek duurt één uur, de kostprijs van dit eerste gesprek bedraagt 60 euro. Voor de daaropvolgende behandelsessies wordt 45 minuten per sessie voorzien. De kostprijs van een behandelsessie bedraagt 50 euro.

Vanaf januari 2021 wordt er 55 euro per gesprek aangerekend.

Betaling is mogelijk met cash, via overschrijving of de Payconiq/Bancontact app.