Dokter

Nele Wagemans

Ik ben Nele Wagemans, master in de psychologie sinds 2013. Ik ben lid van de psychologencommissie, Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en Belgische Federatie van Psychologen. Naast mijn werk hier in de praktijk ben ik ook werkzaam binnen FPC (Forensisch Psychiatrisch Centrum) Antwerpen.

Doelgroep:

Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor verschillende moeilijkheden: persoonlijkheidsproblemen, verslaving, stressgerelateerde klachten, angst- en stemmingsstoornissen en trauma.

Werkwijze:

Tijdens het eerste gesprek brengen we samen je hulpvraag in kaart en bekijken we de verwachtingen van de verdere begeleiding. Er is hier ook plaats voor het bespreken van vragen over het verdere verloop van de begeleiding. Op het einde van dit gesprek bekijken we of en hoe het verdere begeleidingstraject zal verlopen.

Zelf werk ik vanuit een gedragstherapeutisch kader, met ook invloeden van de systemische visie. Hierbij bekijk ik elke persoon als een uniek individu, met zijn eigen kenmerken. We gaan samen aan de slag rond gevoelens, gedachten en gedrag. De begeleiding biedt geen pasklare antwoorden, maar schept inzichten en vaardigheden die je verder op weg helpen om aan de slag te gaan. We zullen ook op verschillende momenten samen evalueren hoe de begeleiding verloopt.

Tarieven:

Een kennismakingsgesprek duurt één uur, de kostprijs van dit eerste gesprek bedraagt 60 euro. Voor de daaropvolgende behandelsessies wordt 45 minuten per sessie voorzien. De kostprijs van een behandelsessies bedraagt 50 euro.

Vanaf januari 2021 wordt er 55 euro per gesprek aangerekend.